user_mobilelogo

Minicamping Klein Brabant is een prima uitvalsbasis voor de vele toeristische activiteiten, fiets en wandelroutes in Drenthe en Oost-Groningen. Op onze camping is een kleine "VVV" aanwezig. U kunt hier terecht voor diverse folders, kaarten, fiets- en wandelroutes.

 

Valthermond

Natuurlijk hoeft u niet ver te gaan om een leuke dag te hebben. In Valthermond kunt u vanaf de camping mooie fietstochten maken, op forel gaan vissen bij Forelvijver of u gooit een hengel uit op een van de visgelegenheden in buurt van de camping. Bij warm weer kunt u afkoelen in ons mooie buitenbad, zwembad de Zwaoi met ligweides, glijbanen, duikplanken en natuurlijk kunt u daar terecht voor een lekker ijsje. Bij minder weer kunt even even rondstruinen bij oa De Zonnebloem of Bianca's Homestyle of u brengt een bezoek aan het vervenershuis waar u teruggaat in de tijd.

Een bezoek aan biologische boerderij het "Akkervarken" is ook zeker de moeite waard! De varkens lopen hier vrij rond en u kunt ze in de hele omgeving aantreffen op landerijen en bermen waar zij lekker aan het wroeten zijn.

U kunt natuurlijk ook lekker op de camping blijven en genieten van een goed boek, speel een spelletje uit onze kast of gooi gezellig een balletje op onze nieuwe jeu de boules baan.

Mocht u in uw vakantie van bijvoorbeeld de vele mooie wandelingen last krijgen van uw voeten kunt u ook in de vakantieperiode terecht bij pedicuresalon Het Voetje voor een heerlijke voetbehandeling.

 

Emmen

De bekendste attractie van Emmen is de dierentuin. Is 2016 opende de nieuwe dierentuin Wildlands haar deuren. U maakt hier een wereldreis in 1 dag met dieren uit de diverse werelddelen. De oude dierentuin (Rensenpark) is ook nog te bezoeken.  U kunt hier rondwandelen, spelen bij de kinderboerderij en zijn er diverse culturele activiteiten.

Verder kunt hier winkelen in het mooie centrum. Op vrijdag treft u de grootste warenmarkt van noord-Nederland en in de zomer zijn er iedere week diverse activiteiten in emmen centrum. In juli en augustus kunt u rondstruinen over de Vlindermarkt met diverse kraampjes met voor ieders wat wils.

In Emmen treft u ook het openluchtmuseum het Veenpark. In het veenpark komt de Drentse veenhistorie tot leven. U rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveen gebied met turfafgravingen. De bakker, kruidenier en klompenmaker zijn er elke dag aan het werk.

 

Exloo

In het historische Exloo kunt u op bezoek bij de schaapskudde, de beeldentuin of speelt u een ontspannen partijtje golf. Ook vindt u daar meerdere restaurants voor een hapje en een drankje. Een bezoek aan Schutrups Schoenen is ook zeker de moeite waard! Verder treft u een een TIP (VVV).

 

Borger

Borger is bekend van het grootse hunebed van Nederland. U kunt hier ook het Hunebedcentrum bezoeken waar u meer meer leert over het ontstaan en hoe de hunebedbouwers duizenden jaren leefden en woonden. Verder treft u hier meerdere winkels, mooie woonwinkels, restaurants en een TIP (VVV). In het seizoen zijn er buiten de weekmarkt ook gezellige braderieeën.

 

Orvelte

In museumdorp Orvelte komt de geschiedenis opnieuw tot leven. In dit dorp, waar nog altijd mensen wonen en werken, staan prachtige Saksische boerderijen met rieten daken. U kunt oa bij de smid en klompenmaker zien hoe zij hun producten maken. Er zijn diverse horeca-gelegenheden, leuke winkeltjes met eigentijdse en streekproducten. Er zijn regelmatig evenementen en festiviteiten.

 

Bourtange

In het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen) ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk. U waant zich eeuwen terug in de tijd in deze vesting. U treft er diverse ambachten, leuke winkeltjes en horeca. In het seizoen zijn er diverse activiteiten.

 

Westerwolde (zuid-oost Groningen)

Westerwolde is een van de meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. Westerwolde heeft een charmant, kleinschalig beekdallandschap met mooie dorpjes, bossen en heidevelden met prachtige flora en fauna. Er zijn diverse wandel en fietsroutes en activiteiten waarover u bij ons informatie aantreft. Westerwolde grenst aan Valthermond en is zeker een bezoek waard!

 

 

 

 

 Reacties van onze gasten: 


"Wat een rust en zo mooi hier allemaal"
"We hebben genoten, de Pipowagen was super"
"Brabantse gastvrijheid"
"Knus en gezellig ingericht"
"Aan alles is gedacht"
"Alles word supergoed onderhouden"